Clubkleding

Leverancier

SBC2000 is bij Delfina uitgekomen als leverancier van clubkleding, een internationale speler in kleding voor de zwem- en polowereld. Mogelijkheden bij van deze leverancier zijn o.a. een uniek ontwerp exclusief voor SBC2000, lange beschikbaarheid van de lijn en ook niet onbelangrijk: gunstige tarieven.

Direct online bestellen is mogelijk op deze pagina.

Jeugdleden

Het beleid van de club is dat alle jeugdleden via de vereniging worden voorzien van clubkleding. Dit betreft alle jeugdleden die aangesloten zijn bij een wedstrijdtak: schoonspringen, waterpolo en wedstrijdzwemmen. De spelregels voor het vertrekken en de voorwaarden worden hieronder nader toegelicht.

Borgsysteem

In 2017 heeft SBC2000 een forse investering gedaan om alle jeugdleden gratis te voorzien van clubkleding. Door de snelle groei van deze groep was de hoop dat onderling de kleding werd doorgeschoven wat in de praktijk helaas niet is gebeurd. Dat is jammer want dan blijft goed bruikbare clubkleding in de kast en is het huidige beeld dat de SBC-jeugd niet of amper in clubkleding bij de wedstrijden verschijnt. Wat ook een onderbelicht punt is de motivatie om clubkleding in te leveren bij het verlaten van SBC2000, hier zijn we veel clubmateriaal kwijt geraakt wat niet in verhouding staat tot de investering die in 2017 gedaan is. Om bovengenoemde verspilling terug te dringen is er voor gekozen het beheer van jeugd-clubkleding bij SBC2000 te houden. Bij de start van dit seizoen is er voor iedereen een pasmoment geweest en het kledingpakket (droog) per wedstrijdtak reiken we uit zodra het beschikbaar is. Aan het begin van een nieuw seizoen organiseren we een nieuw pasmoment waar leden te klein geworden kleding kosteloos kunnen omruilen voor een groter exemplaar tot de volwassen leeftijd (18 jaar) wordt bereikt. Bij het bereiken van de volwassen leeftijd volgt het laatste kosteloze pasmoment waar je te klein geworden kleding mag omruilen voor een andere maat broek en een polo. Dit is ook het moment dat de borg wordt gebruikt als investering voor de ‘aanschaf’ van een eigen set clubkleding en daarmee vervalt ook het kosteloze jaarlijkse omruilen.

Samenvatting

  1. Tijdens een pasmoment wordt de maat voor het T-shirt en de broek opgenomen.
  2. De borg wordt via de penningmeester geïnd na het uitreiken van het T-shirt en de broek.
  3. Bij verlies van een kleding item meldt het lid dit bij de trainer daarna wordt de vervangingswaarde in rekening gebracht tegen het dan geldende tarief en een vervangend kledingitem verstrekt.
  4. Bij voortzetten lidmaatschap van jeugd naar volwassen leeftijd investeert het lid de borg in een ‘volwassen’ kledingsetje: Polo en broek (tegen het tarief bij start borg, geen extra kosten).
  5. Bij volwassen leden vervalt de jaarlijkse mogelijkheid voor omruilen naar een groter setje.
  6. Bij het stopzetten van het lidmaatschap (jeugd) gaat de borg retour na inlevering van de clubkleding.

Senioren

Elk senior lid van SBC2000 wordt de keuze geboden om zelf een setje clubkleding aan te schaffen. Na het passen van de kleding ondertekent de aanvrager een formulier waarmee het lid akkoord gaat dat de kosten via de ledenadministratie automatisch wordt geïnd.

Kader

Voor een uniforme uitstraling van SBC2000 is het beleid dat alle trainers en begeleiders die aan de badrand staan worden voorzien van een kleding set (polo en korte broek). Elke trainer/begeleider die 3x of meer per week training geeft krijgt een extra 2e polo van de vereniging. Dit geldt ook indien er 2x training wordt gegeven en het kaderlid in het weekend ook actief is als coach.

Pasmomenten

Pasmoment nieuw seizoen:

Mocht het niet gelukt zijn kleding te passen:

Tarieven

Item Artikel Tarief leden Opmerking
1 Active Polo €24,- Algemeen senioren
2 T-shirt €17,50 Algemeen jeugd
3 Korte broek €23,- Algemeen
4 Badpak (polo) €45,- Algemeen
5 Zwembroek (polo) €30,- Algemeen
6 Backpack €59,95 Algemeen
Borg jeugd €40,- T-shirt + korte broek