Verslag 1ste competitiewedstrijd

Zondag 2 oktober werd in Oosterhout Deel 1 van de C-competitie gezwommen. De drie beste junioren, jeugdzwemmers en senioren per afstand, mochten aan de start verschijnen. Naast SBC2000 deden zwemmers van de Warande en De Schelde (Terneuzen) mee. De SBC-ers deden het prima, zo aan het begin van het seizoen.

SBC2000 komt dit jaar alleen uit in de landelijke C-klasse. En omdat de minioren niet meer meedoen in de puntentelling, is besloten om alleen de junioren en ouder te laten zwemmen.
In het volgens de zwemmers koude water van de Warande, vond zondag deel 1 van die C-klasse plaats. In totaal waren er 137 persoonlijke uitslagen, met 33 PRs.
Meggie Bakker verbeterde zichzelf het meest door op de 100 vlinder 1:33.23 te zwemmen. Een verbetering van 148%.
Kim Vos, Justin Slootweg, Joëlle Steltenpool, Thomas Tolsma, Larissa Bakker, Meggie Bakker en Anne Dickens zwommen naar de eerste en tweede plekken en verdienden daarmee de punten voor de club.
Vooraf had Annika van Leeuwen de ambitie om haar eerste 400 meter onder de 6 minuten te zwemmen. Dat lukte net niet, het werd 6:11.63. Julian van de Rhee, op de weg terug na een gebroken sleutelbeen, wilde graag zijn 200 vrij onder de 2:20 zwemmen. Het werd 2:17.57, waarmee hij vierde werd en tevreden naar huis ging.
Deel 2 van de competitie wordt op 13 november gezwommen.