Voorrondes en Finales

Zondag 9 oktober zwommen de oudere zwemmers van SBC2000 deel 1 van de nieuwe junioren/jeugd/senioren-competitie. De SBC-ers deden het prima, ze zwommen 61 PR’s. Het was alleen even wennen dat deze wedstrijd werd afgesloten met finales.

Berdien Daemen verbeterde zichzelf het meest. Ze zwom de 200 vrij in 3:16.61, een verbetering van 129%. Ook het PR van Thomas Tolsma op de 100 vrij viel op. Hij won zijn finale voor de junioren 1&2 in 1:02.18, terwijl zijn oude PR op 1:08.86 stond.
Broer Tiemen Tolsma won de 100 school finale voor de junioren 1&2 in 1:33.62.
Alle jongens van het Junioren-A team en Mike Vogelpoel deden mee aan die finale van de 100 vrij. Ze hadden zich daarvoor geplaatst door bij de snelste acht op de 200 vrij te zwemmen. Naast Thomas bij de junioren 1&2, mochten voor de categorie junioren 3&4 Justin Slootweg en Julian van de Rhee op het podium plaatsnemen. Justin werd tweede in 1:00.21 -net niet onder die minuut- en Julian derde in 1:02.40, een prachtig PR. Justin won daarnaast de finale van de 100 school in 1:13.45.
Bij de dames liet Joelle Steltenpool van zich horen. Ze werd zowel in de finale van de 100 school in 1:20.12 als de 100 vrij in 1:09.29, tweede. Beide tijden zijn een mooi PR.
De jeugdzwemmers zwommen de zware en technisch moeilijke 400 wissel. Lucien van Esch werd knap tweede in 5:29.79. Julia Vos en Demi Goossen zwommen de afstand voor de eerste keer en zijn een hele ervaring rijker.

Het was jammer dat veel zwemmers hadden afgezegd voor hun finales. Het was lang wachten, maar een finale zwemmen is zowel voor het publiek als voor de zwemmers spannend. Het is een directe confrontatie met je naaste concurrenten en biedt net dat beetje extra waardoor je een goede tijd zwemt. Volgende keer zijn we er allemaal bij!