3 keer oranje podium

Tijdens deel drie van de Minoren/Junioren-wedstrijd in Roosendaal op zondag 19 maart, stond de 400 meter wisselslag op het programma voor de junioren. De meesten hadden deze zware afstand nog nooit gezwommen, maar konden er nu niet meer omheen. Ze deden het stuk voor stuk prima.
Ook alle minoren-zwemmers deden hun uiterste best; er sneuvelden vele persoonlijke records in zwembad de Stok.

De junioren-heren deden het heel goed; ze zorgden drie keer voor een oranje podium.
Op die 400 wissel bezetten ze plek een tot en met vijf. Justin Slootweg werd eerst is 5:18.64. Julian van de Rhee tweede in 5:29.01 en Thomas Tolsma net derde in 5:29.04.
De junioren-dames kwamen niet op het podium; Frederique Steltenpool werd vierde, Meggie Bakker vijfde en Milou Zwijnenburg netjes vijftiende.
Ook op de de vijftig vlinder, bezette de Junioren-heren plek een tot en met vijf. Opnieuw was Justin de snelste, nu gevolgd door Damian Waas en Tiemen Tolsma. Frederique bezette ook op deze sprintafstand de vierde plek.
Tot slot kwamen de junioren in actie op de 200 meter rugslag. Thomas won deze afstand, Justin was tweede en Julian derde. Bij de dames was Meggie Bakker de beste SBC-zwemster, ze werd vijfde.

De minoren kwamen op veel verschillende afstanden uit. De oudste minoren zwommen de 200 wissel, de 100 vrij en 100 rug. Bij de dames won Noor Vermeer -zonder een pr te zwemmen- alle drie deze afstanden. Bente Bosman werd tweede op de 200 wissel.
Bij de jongste zwemmers, won Lieze Bersch haar eerste medaille ooit; ze werd derde op de 50 meter school. Isa Jansen deed van zich spreken door tweede te worden op de 200 vrij en derde op de 100 school. Silke Bosman zwom voor voor de eerste keer de 100 meter vrij en legde meteen beslag op de gouden medaille.
De minoren-jongens wonnen helaas geen medailles. Wel zwommen ze prachtige PRs. Siem van de Bogaert en Simeon van de Rhee zwommen allebei een pr van 20 seconde op de 200 meter vrij.
Junior Berdien Daemen verbeterde zichzelf echter het meest: op de 200 rug zwom ze een pr van 136%.