Mooie resultaten bij 4e Zeskamp Schoonspringen

Op zondag 26 maart vond in Breda de 4e wedstrijd van de Zeskamp plaats.
SBC2000 was , als thuisploeg, met 12 springers vertegenwoordigd. Omdat er maar 10 springers punten kunnen scoren voor het klassement deden Lieze Bersch en Tijs van Schie in hun eerste echte wedstrijd buiten mededinging mee.
Beide springers lieten zien het niveau makkelijk aan te kunnen. Lieze wist zelfs beslag te leggen op de tweede plaats bij de jongste deelnemers. In de leeftijdsklasse hoger vonden we Tijs terug op een mooie negende plaats. Nour Amouri wist met een mooie vijfde plaats punten te vergaren voor de vereniging. Bij de 12 en 13 jarigen sprong Jannes de Rijk zich naar de vijfde plaats. Julia Snoeys pakte de altijd teleurstellende vierde plaats. Floortje Hazelaar wist in deze categorie de zilveren podiumplaats op te eisen, met minder dan twee punten ten verschil met de nummer een.
Bij de 14 en 15 jarigen veroverde Emma Freerkstra de hoogste podiumplaats. Noa Lambeck pakte met de vierde plaats net naast de medailles.
In de hoogste categorie was SBC2000 met vier springers vertegenwoordigd. Vier springers die meededen om de top plaatsen, streden om de medailles. Aya Yaqini wist de stijgende lijn van de afgelopen weken niet vast te houden. Ze begon goed aan de wedstrijd, maar gaandeweg zakte het niveau wat in. De 11 jarige Nikki Jansen wist beslag te leggen op de meest vervelende plaats, de vierde. En om de teleurstelling nog groter te maken, was het een gedeelde vierde plaats. De 12 jarige Baraa-a Yaqini veroverde de bronzen medaille, terwijl Kyra Esselbrugge zilver pakte. Met deze individuele prestaties wist SBC2000 ook nog eens als team de dagoverwinning binnen te slepen.
13 April volgt er in Amsterdam een grote Internationale wedstrijd waar de zussen Aya en Baraa-a Yaqini aan mee zullen doen.