Zwemmen tussen je idolen

FB_IMG_1491730959262.jpg
Afgelopen weekend kwamen alle Nederlandse zwemsterren die nu schitteren in de bioscoopfilm <i>0,03 seconde</i> aan de start in Eindhoven tijdens de Swim Cup. Tussen Ranomi, Ferry en Jesse, mochten ook de zwemmers van SBC2000 op het startblok plaatsnemen. En met succes.

Kim Vos deed mee met het hoofdtoernooi op de 200 meter schoolslag. Na de series bezette ze de 14e plek, zodat ze in de B-finale mocht uitkomen. In die finale werd ze knap derde. Een mooie prestatie in een sterk bezet internationaal veld.

Op zaterdag mochten tien minioren meedoen aan de Minoren-Cup, een wedstrijd voor de beste jongste zwemmers van het hele land. Voor zeven van hen was dat de eerste keer. Zij vonden het heel spannend om in het grote stadion te zwemmen. Namens de minioren 3 en 4 deden mee Jayden Bergman, Silke Bosman, Tanja Hoeijenbos, Isa Jansen en Pien de Lange. Pien hield het hoofd koel en werd derde op de 50m rugslag.
Voor de minioren 5 en 6 kwamen aan de start Bente Bosman, Evy Krempel, Roos van Otterdijk, Michelle Steltenpool en Noor Vermeer. Noor werd heel knap 1e op de 100m rugslag en 2e op 200m wisselslag.
Na een gezamenlijke maaltijd keken de minioren naar de finales van het hoofdtoernooi, scoorden handtekeningen en gingen op de foto met hun idolen.

Op zondag deden Thomas Tolsma en Joëlle Steltenpool mee aan de Junioren Cup. Ondanks de drukte bij het inzwemmen, zwommen ze allebei PR’s. Joëlle had de beste uitslag; ze werd 14e bij de 50 meter schoolslag.