Mooie schoonspringscores op Open Regio Mid-West

IMG-20170506-WA0002.jpg
Met acht springers vertrokken we zaterdagmiddag 6 mei naar Amersfoort voor de Open Regio Kampioenschappen Schoonspringen Mid-West. De wedstrijd begon met de meisjes D (tot 12 jaar) op de drie meter plank. Deze zege ging op overtuigende wijze naar Nikki Jansen, waarmee Nikki wederom haar favorietenrol op het aanstaande NJK bevestigde. Hierna volgde de meisjes van 12 en 13 jaar op de drie meter plank. Ondanks een missertje pakte Baraa-a Yaqini hier geheel terecht de eerste plaats en dus de gouden medaille. Ook Baraa-a onderstreepte hiermee haar kandidatuur voor een goede klassering op het NJK. Zus Aya, moest de strijd bij de meiden tot en met 18 jaar op de drie meter helaas staken, omdat ze nog te veel last had van haar gebroken teen. Wat haar er echter niet van weerhield om later op de dag op de een meter de bronzen plak te veroveren.
Bij de meiden tot 16 jaar pakte Noa Lambeck op de drie meter de tweede plaats.
Op de een meter wist Nikki Jansen wederom de gouden plak te veroveren. Hierna was het de beurt aan Hugo de Groot bij de jongens tot 13 jaar. Hugo had wat nieuwe sprongen op zijn programma staan, waardoor hij wat wisselend presteerde. Toch wist hij een mooie zilveren plak binnen te slepen.
Hierna was het tijd voor Lieze Bersch, bij de meisjes tot tien jaar. Voor de wedstrijd speelde de zenuwen voor haar eerste echte wedstrijd een rol, tijdens de wedstrijd was hier niks van te merken. Met lef en allure pakte Lieze de derde plaats en daarmee dus de bronzen medaille.
Na deze knappe prestatie was het weer tijd voor Noa en Aya om de strijd aan te gaan. Zoals al vermeld pakt Aya met een mooie constante wedstrijd de derde plaats bij de meiden tot 18 jaar. Noa verbeterde deze prestatie door bij haar leeftijdsgroep de zilveren plek op te eisen.
De meisjes 12 en 13 jaar sloten de dag af met een wedstrijd op de een meter plank. Hier werden diverse mooie onderlinge duellen uitgevochten. Suzanna Feenstra en Julia Snoeys streden tot de laatste sprong voor een plek bij de eerste drie. Helaas vielen beide meiden uiteindelijk net buiten de prijzen. Baraa-a Yaqini vocht met Hilde Spaan (SDW diving) om de eerste plaats. In deze gelijk opgaande strijd pakte Baraa-a deze keer, met een klein verschil, de zilveren plek.
Met nog een (oefen)wedstrijd te gaan op 21 mei in Den Helder , hebben Baraa-a en Nikki hun favorietenrol voor het NJK, van 9 tot en met 11 juni in Eindhoven, nogmaals onderstreept.