Prima resultaten op NJK, 2x goud!!

njk.jpg
Vrijdag 9 juni begon het NJK schoonspringen in Eindhoven. Nikki Jansen, 11 jaar deed namens SBC2000 mee bij de wedstrijd op de een meter plank. Vanaf het begin nam Nikki de leiding en wist deze gedurende de wedstrijd vast te houden. Een mooie stabiele wedstrijd die terecht resulteerde in de gouden plak.
Op zaterdag mochten Nikki Jansen en Baraa-a Yaqini aantreden. Baraa-a, 13 jaar, bij de meisjes tot 14 jaar op de een meter plank en Nikki deze maal op de drie meter plank.
Nikki wist wederom, met een aanzienlijk moeilijker programma dan de concurrentie, vol overtuiging het goud binnen te halen. Baraa-a, nog vermoeid van de terugreis na een week vakantie, had het lastiger. Toch wist ze zich heel knap bij de beste zes springsters te scharen en behaalde daarmee de finale. Helaas kon ze zich in de finale niet verbeteren. Op de derde en laatste dag van het NJK mocht Baraa-a aantreden voor haar wedstrijd op de drie meter plank. Baraa-a sprong een bijna briljante voorronde waarmee ze heel lang de tweede plek in handen had. Na een foutje in de zesde sprong moest ze alle zeilen bijzetten om een finale plaats veilig te stellen. In de finale wist Baraa-a zich op te werken tot een vierde plaats, net naast de medailles.
Met de Open Belgische Kampioenschappen nog voor de boeg is dit seizoen al geslaagd te noemen. De wedstrijd in Antwerpen moet duidelijk gaan maken waar de Bredase talenten zich in het internationale veld bevinden.