Brabants, Nederlands en Belgisch Kampioen

BK.jpg
In het Arena zwembad in Antwerpen vond op zondag 2 juli het (open) Belgisch kampioenschap schoonspringen plaats van de één en drie meter plank. Namens SBC2000 deden Nikki Jansen (meisjes tot 12 jaar) en Julia Snoeys (meisjes tot 14 jaar) mee. Aya Yaqini moest helaas op het laatste moment afzeggen wegens ziekte.
Nikki Jansen mocht de dag starten met de wedstrijd op de een meter plank. Na haar Nederlands kampioenschap (9-11 juni in Eindhoven), waren de verwachting hoog gespannen. Nikki had veruit het moeilijkste programma in haar leeftijdsklasse en liet daarmee zien goed op weg te zijn voor het komende seizoen. De uitvoering en de moeilijkheidsfactor van de sprongen zorgde voor een indrukwekkend puntenverschil met de overige springsters, met goud als gevolg.
Ook op de drie meter plank, leverde Nikki Jansen een goede prestatie en pakte ze overduidelijk het gouden eremetaal. Hierbij was de landing van haar laatste sprong zo goed dat ze, helaas, met haar hoofd de bodem raakte, met een bult als gevolg.
Nikki kan tevreden terug kijken op het seizoen 2016-2017, als Brabants kampioen, Nederlands kampioen en nu ook Belgisch kampioen.
Julia Snoeys was de tweede deelneemster namens SBC2000. Voor Julia stond het seizoen 2016-2017 in teken van aandacht voor de techniek. Haar programma was daar dan ook op afgestemd. Doel van de wedstrijd was vooral de sprongen netjes en gecontroleerd uitvoeren. En dat onder wedstrijd omstandigheden, prestatiedruk en de aanwezigheid van (soms luidruchtig) publiek. Julia voldeed ruimschoots aan de verwachtingen en wist beslag te leggen op de zesde plaats op de een meter plank.
Julia kan terug kijken op een mooi seizoen, met mee- en tegenvallers. Vooral het niet mee kunnen doen aan het Nederlands kampioenschap was een tegenvaller, die door de deelname aan het Belgisch kampioenschap (een beetje) werd gecompenseerd. Het seizoen 2016-2017 was ook voor Julia een mooie basis om het komende seizoen verder uit te bouwen en om de stap te zetten van subtop naar top.