Kwalificatiewedstrijd NJK schoonspringen

Afgelopen weekend vond in Eindhoven de eerste kwalificatiewedstrijd voor het NjK schoonspringen plaats. SBC2000 was met drie springsters vertegenwoordigd. De meisjes uit 2003 en 2004 begonnen op de zaterdag op de een meter plank terwijl de meiden 2005 en 2006 hun wedstrijd hadden op de drie meter plank. Julia Snoeys (2004) kende jammer genoeg een slechte voorbereiding op deze wedstrijd, door oorontsteking en daarna een verhuizing miste ze veel trainingsuren. Dit kwam haar zelfvertrouwen niet ten goede. In de aanloop naar de wedstrijd worstelde Julia met de zwaardere sprongen. Door hard werken en met veel doorzettingsvermogen wist Julia net op tijd voor de wedstrijd klaar te zijn. Alhoewel het resultaat nog niet optimaal was, geeft deze wedstrijd wel vertrouwen voor de komende kwalificatiewedstrijd en voor het Njk.
Baraa-a Yaqini (2004) heeft er voor gekozen dit seizoen, qua trainingsarbeid, een stapje terug te doen. Het was dan ook de vraag waar ze staat ten opzichte van de, veelal een jaar oudere, concurrentie. Baraa-a sprong de wedstrijd op een meter op de voor kenmerkende nonchalante manier. Mede door haar overduidelijk aanwezige talent bereikte ze de derde plaats.
Nikki Jansen(2006) mocht als jongste in haar categorie aftrappen op de drie meter wedstrijd. Als regerend Nederlands kampioen stelde ze zich, als jongste springster, ook in deze categorie met een overwinning kandidaat voor een nieuwe titel.
Op de zondag moest Baraa-a wegens ziekte afzien van deelname aan de wedstrijd op de drie meter. Nikki was daardoor de enige afgevaardigde van SBC2000. Omdat de coach van SBC2000 ook moest jureren stond Nikki er alleen voor in haar wedstrijd op de een meter plank. Desondanks wist ze als jongste deelneemster de vijfde plaats te bereiken.
De dames hebben overtuigend laten zien klaar te zijn voor de Open Regio Zuid Kampioenschappen op 7 januari aanstaande in zwembad de Wisselaar in Breda.