Ouder-Kind evenement 2018

Op zaterdag 24 februari was een groep van 36 springers en ouders van PSV Schoonspringen van SBC2000 in de Wisselaar bijeen om de jaarlijkse strijd aan te gaan in het Ouder-kind evenement. Basis van dit evenement is de uitnodiging van de springers om hun ouders uit te nodigen om met hen een gelegenheids-schoonspringduo te vormen.
De ouders hadden in de afgelopen weken aan aantal trainingen bijgewoond om zo de basis van het schoonspringen onder de knie te krijgen en te oefenen voor twee “echte sprongen”. Dat leek allemaal makkelijker dan gezegd dan gedaan want het houden van spanning, het omgaan met de bewegende en verende plank, alle aanwijzingen ook echt toepassen en de wedstrijddruk maakten samen dat er keihard geoefend is.

Naast de individuele prijzen in de verschillende series konden de koppels, afhankelijk van hun ranking binnen de serie, verenigingspunten verdienen. De vereniging met de meeste wedstrijdpunten mocht de wisselbeker meenemen.

In serie E, een groep van vijf koppels met de jongste springers, wisten Eva Schigt en haar vader Wouter een tweede plaats te bereiken, net voor Kyra die samen met opa Ruud de derde plaats in de wacht sleepten.

Bij de D springers was de eerste plaats voor Clarissa met haar moeder Simone. Florien scoorde samen met haar moeder Narda voldoende punten voor de derde plaats.

In de B-A-S serie was het met zes duo’s, waarvan er maar een van PSV, niet zo moeilijk voor SBC2000 om in de prijzen te vallen. Een oranje podium met op nummer een Ewoud die met zijn dochter Helen sprong. Vader en zoon Harold en Nick legden beslag op plaats twee en een gelegenheidsduo Frans en Anouk stonden samen op nummer drie. De vijfde plaats voor de broer van Anouk: Hugo die met zijn oom Henk sprong. Ook de andere zus van beiden, Liza, deed mee. Zij behaalde met haar vader de zesde plaats

Bij de gevorderden wisten onze eigen kampioene Nikki samen met haar vader Ferry de tweede plaats te bereiken. De derde plaats voor dochter Kyra die met haar vader Hilbert mee deed. Suzanna behaalde samen met haar vader Ewoud de vijfde plaats.

In het verenigingsklassement waren de medailles die in de series waren gehaald goed voor een stevig verschil in punten met PSV schoonspringen. PSV behaalde er 37 en met de 63 punten van SBC2000 was onze vereniging dit jaar overtuigend winnaar van deze succesvolle editie van het Ouder-Kind evenement. Volgend jaar word het evenement georganiseerd door PSV Schoonspringen en wordt het in Eindhoven gehouden.