Mooie resultaten bij Zeskamp schoonspringen

6-kam 8-4.jpg
De zondag deed met fraai weer haar naam eer aan en voerde zeven SBC2000 schoonspringers naar Den Helder voor een wedstrijd in het landelijke Zeskamp circuit. Voor onze jongste springester Eva Schigt , 2009, was dit haar eerste echte wedstrijd. Spannend zo’n eerste zeskamp, maar toch wel leuk vond ze het. Eva sprong een prima wedstrijd en wist eenvoudig aansluiting te houden bij de wat meer ervaren springsters. Voor de toekomst ziet dit er goed uit.
In een leeftijdsgroep hoger mochten Denise Spoorenberg, Lieze Bersch en Clarissa Henst de clubkleuren verdedigen. De meiden sprongen een zeer goede wedstrijd en lieten duidelijk zien dat het werk van de nieuwe trainer, Harrie van Etten, zijn vruchten af begint te werpen. Netjes en geconcentreerd sprongen de dames hun wedstrijd. Lieze doorbrak voor het eerst de 100 punten grens en was daar terecht zeer blij mee. Clarissa veroverde met 110 punten de zilveren plaats.
Weer een categorie hoger mochten Tijs van Schie en Suzanna Feenstra aan de bak. Ook Tijs traint sinds kort bij Harrie en dat was te zien. Tijs werkte zijn sprongen netjes af en liet een goede vooruitgang zien. Suzanna wist de enorme groei die ze de laatste weken doormaakt weer ten toon te spreiden en sprong een sterke wedstrijd met een bronzen medaille als beloning.
In de hoogste categorie, de all-in, mocht Nikki Jansen aantreden namens SBC2000. Als veruit de jongste deelneemster, 2006, in deze klasse pakte Nikki de zilveren medaille. De wat mindere uitvoering werd ruimschoots gecompenseerd door de moeilijkheidsgraad van de sprongen.
Nikki, Suzanna en Clarissa zijn klaar voor de volgende kwalificatiewedstrijd voor het NJK op 12 en 13 mei te Amsterdam. Op 3 juni treedt het team weer aan, dan voor de laatste Zeskamp van dit seizoen in Breda. Kort daarop volgt het NK schoonspringen in het hagelnieuwe bad in Amersfoort.