Schoonspringen, een poging tot topsport in Breda.

FB_IMG_1524504189283.jpg
Afgelopen weekend vond in Amsterdam de 23e Amsterdam Diving Cup (ADC) plaats. Met deelnemers uit 12 landen (5 nationale teams en 23 verenigingen) was het weer een sterk bezet evenement.
De ADC is een wedstrijd voor springers vanaf 14 jaar (geboortejaar 2004), waarbij ook jongere talentvolle springers mee mogen doen. Voor Nikki Jansen, als 12 jarige , was het de eerste deelname aan de ADC. Voor Baraa-a Yaqini, 2004, was het alweer haar derde optreden.
Beide meiden sprongen op zowel de 1 meter plank als op de 3 meter plank.
De meiden sprongen een goede wedstrijd maar kwamen , zeker tegen de nationale teams , trainingsuren tekort. Helaas bieden de sportaccommodaties in de regio Breda onvoldoende mogelijkheden om het schoonspringen naar een hoger , internationaal, niveau te brengen. Toch wisten Baraa-a en Nikki zich goed te weren in dit geweld.
Op de eerste wedstrijddag sprongen Baraa-a en Nikki op de 1 meter plank. Nikki vond hier aansluiting bij de , 2 jaar oudere, Nederlandse top en wist ook ploeggenoot Baraa-a voor te blijven.
De tweede wedstrijd vond plaats op zaterdag en dus mochten de dames weer afreizen naar Amsterdam. Nu waren de rollen omgedraaid. Baraa-a miste in het sterke veld maar net een finaleplaats. Ze eindigde als derde Nederlandse keurig op de achtste plaats. Nikki had een mindere dag en moest Baraa-a voor laten gaan.
Met nog één kwalificatiewedstrijd, op 12 en 13 mei, wederom in Amsterdam, te gaan komt het NK in zicht. Alhoewel Nikki en Baraa-a hier zeker medaille kansen hebben wordt de kans op aansluiting bij de internationale top, onder de huidige omstandigheden, steeds lastiger.