Doorontwikkeling SBC2000 schoonspringen werpt vruc

1Knipsel.JPG
Op zondag 18 november vonden de (open) Belgische Kampioenschappen schoonspringen plaats. Met 8 springsters reisde SBC2000 in alle vroegte af naar Gent. Bij de allerjongste springsters wisten Eva Schigt (zilver) en Frederieke Henst (goud) bij de strijd op de 1 meter beslag te leggen op de hoogste podium plaatsen. Op de drie meter plank veroverde Fredrieke nogmaals een gouden plak. Een klasse hoger (10 en 11 jaar) leverde de wedstrijd op de 1 meter naast de altijd vervelende vierde plaats voor Lieze Bersch een zilveren plak op voor Clarissa Henst. Op de drie meter plank nam Clarissa de bronzen medaille mee naar huis. Bij de 12 en 13 jarigen werd Nikki Jansen knap tweede op de 1 meter plank. Hier stond Suzanna Feenstra met de vierde plaats net naast het podium. Op de drie meter deden de dames het nog beter. Hier sprongen Nikki (goud) en Suzanna (brons) beiden een mooi Pr.

Weer een leeftijdsgroep hoger wist Baraa-a Yaqini op de 3 meter een zilveren medaille te scoren, terwijl de 1 meter plank in een bronzen plaats resulteerde. Kyra Esselbrugge legde bij de dames tot 18 jaar beslag op de bronzen medaille.

Hiermee begint de 3 jaar geleden ingezette omvorming van uitsluitend recreatief naar meer prestatief trainen zich uit te betalen. Ondanks de beperkte faciliteiten weet SBC2000 met een uitgestippeld beleid, hard werken en het nodige enthousiasme een gevestigde orde te worden in het (internationale) schoonspringen. De 4 bronzen, 4 zilveren en 3 gouden medailles open de (open) Belgische kampioenschappen zijn het overtuigende bewijs dat de talenten van SBC2000 op de juiste weg zijn. Vol vertrouwen kijken ze dan ook uit naar de Regio Zuid Kampioenschappen schoonspringen op zondag 27 januari in het eigen zwembad “De Wisselaar” in Breda.