Mooie resultaten op Ouder-kind evenement 2019

Met een groep van negen springers, die allemaal iemand gevonden hadden om mee samen te springen, hebben we vanuit SBC2000 op 16 februari meegedaan aan het jaarlijkse Ouder Kind evenement. Hierbij wordt afwisselend in Eindhoven of in Breda de strijd aangegaan tussen de teams van PSV Schoonspringen en SBC2000 Schoonspringen. Dit jaar werd de wedstrijd georganiseerd door PSV. Bedoeling is dat de springers iemand uitnodigen (met een minimaal leeftijdsverschil van 20 jaar) om samen met hem/haar een koppel te vormen. We zagen naast de springers opa’s, vaders, moeders, tantes, collega springers, trainers en nog meer varianten aan de start verschijnen. Een groot deel van hen had in de afgelopen weken keihard geoefend om de smaak en de (basis) kunsten van het schoonspringen te pakken en in de benen te krijgen. De resultaten mochten er zijn: de sprongen kwamen in alle varianten voorbij: gedurfd, keurig uitgevoerd, spannend, verrassend, gewaagd, ……. Maar in alle gevallen waren ze goed voor mooie jurywaarderingen. Deze punten, samen met de scores van de springers, leverde de volgende uitslagen op:
Bij de E-springers was er binnen de groep van zes springers maar één SBC2000 koppel, hier sprongen Frederieke Henst en haar moeder Simone de meeste punten bijeen en kregen ze de gouden medaille omgehangen. Bij de D-tjes deden zeven setjes mee, Denise Spoorenberg met haar moeder Chantal wisten beslag te leggen op de tweede plaats. De vijfde plaats was voor Eva Schigt met haar vader Wouter.
In de groep waren er zes C-duo’s, hier scoorde Sjors met vader job Segeren de bronzen medaille. Ilse Rijnart met moeder Cindy legden beslag op de vijfde plaats.
Ook zes stellen in de gecombineerde groep van B, A en S springers. Hier werden de plaatsen steeds afgewisseld tussen PSV die met goud begon. De tweede plaats, het zilver was er voor Ewoud Feenstra die met dochter Helen sprong. De vierde plaats was voor Frans van der Meulen die met Lonneke Spoorenberg sprong. Plaats zes werd genoteerd voor Simone Henst, zij had dochter Machteld ingeschakeld om samen met haar te springen.
De gevorderde springers kwamen als laatste onderdeel aan bod in de wedstrijd. Hier was de jury voor de echte springers iets strenger. Binnen deze groep van vijf koppels, drie SBC2000 duo’s. Het goud ging naar Nikki Jansen die ook deze keer weer met haar tante Ilonka sprong. Clarissa Henst sprong zich samen met haar vader naar de vierde plaats. De vijfde positie werd ingenomen door Suzanne Feenstra met haar vader Ewoud die o.a. een dubbele salto had ingezet.

Op basis van de uitslagen en de gescoorde punten wist PSV schoonspringer de wisselbeker, die afgelopen jaar in Breda mocht staan, veilig te stellen.

Tussen de series door hebben de springers en ook hun ouders zich nog uit kunnen leven de drie meter planken en op de verschillende niveaus van de toren. Kortom een heel geslaagde en vooral gezellige middag. Voor degenen die niet mee hebben gedaan: een gemiste kans!
Gelukkig is er volgend jaar weer gelegenheid om mee te doen, dan wordt het evenement in Breda gehouden.