Eindhoven Diving Cup 2019 succesvol verlopen

20190131_142101.jpg
Van 31 januari tot en met 3 februari vond de Eindhoven Diving Cup plaats. Met ca. 250 deelnemers, veelal de nationale selecties, uit 20 landen is dit het sterkst bezette schoonspring evenement in Europa. SBC2000 nam met zes deelneemsters uit diverse leeftijdscategorie├źn deel.
Clarissa Henst nam als jongste deel aan de wedstrijd op de een meter. In een veld van 18 deelneemsters wist ze beslag te leggen op de 13e plaats. Een zeer goede prestatie. Baraa-a Yaqini, is al jaren een vaste waarde bij de Diving Cup. Dit jaar nam ze naast de een en drie meter individueel ook , samen met Kyra Esselbrugge, deel aan het synchroonspringen op de drie meter. De individuele wedstrijden liepen niet lekker en leverde dan ook geen goede score op. De synchroonwedstrijd verliep een stuk beter. In een veld van tien koppels wisten Baraa-a en Kyra beslag te leggen op de achtste plaats. Kyra Esselbrugge had een dag eerder op de een meter al laten zien, qua uitvoering, internationaal goed mee te kunnen. Om nog hoger te eindigen moet Kyra haar programma aanpassen. Een schone taak voor haar en haar trainer Harrie van Etten in de komende maanden. Suzanna Feenstra haar eerste optreden op de Eindhoven Diving Cup bestond maar liefst uit drie onderdelen. Suzanna sprong zowel de individuele als de synchroonwedstrijd met Nikki Jansen zeer constant. Nikki Jansen sprong samen met Juul Bruininks een zeer goede synchroonwedstrijd bij de dames, waarbij ze lange tijd uitzicht hadden op een medaille. Juul Bruininks liet met deze uitstekende prestatie zien , na een moeilijke periode , weer op de weg terug naar de top te zijn.
Nikki Jansen wisselde goede wedstrijden af met hele sterke wedstrijden. Bij haar eerste individuele wedstrijd, op de drie meter, was Nikki te gespannen. Hierdoor liepen de sprongen minder dan normaal. Toch eindige Nikki de wedstrijd als beste Nederlandse springster. De wedstrijd daarna, synchroon met Juul bij de volwassenen, ging zeer goed. De synchroonwedstrijd op vrijdag met Suzanna verliep weer wat stroef. Maar de aansluitende individuele wedstrijd op de een meter plank was zeer, zeer goed. In een internationaal veld met 18 springers begon Nikki aan haar opdracht om bij de eerste 12 te eindigen. Vanaf de eerste sprong deed Nikki mee om de medailles. Ze besloot de wedstrijd als beste Nederlandse deelneemster, op de vierde plaats, net vijf puntjes minder dan de bronzen plaats. SBC2000 is hiermee klaar voor de tweede helft van het seizoen, waar de Amsterdam Diving Cup en het NJK schoonspringen de hoogtepunten moeten worden.