Carnavalsspringen

Knipsel.JPG
Traditiegetrouw gaan de schoonspringers op carnavalszaterdag in het tweede trainingsuur verkleed van de planken om er een met elkaar een klein feestje van te maken. Ook dit jaar was er na het eerste trainingsuur een verkleedpartij en haakten ouders en broertjes en zusjes aan. Ook de zwemmertjes die naast ons hun les kregen deden dit jaar mee. Dit met het idee dat ze helemaal geen aandacht zouden hebben voor hun eigen les als we allerlei capriolen vanaf de planken zouden gaan doen. En die werden enthousiast gedaan: vanaf de kant, de minitrampoline en vanaf de een en de drie meter plank werden zowel schoonspringsprongen als zelfbedachte creaties geshowd.
De spannende momenten ontstaan altijd als de rode mat, eerst op de een en later op de drie meter plank wordt gelegd. Al glijdend over de natte mat belandt uiteindelijk iedereen in het water. Voorzichtig glijdend of met een flinke aanloop, met en zonder salto, losjes in de heupen of keurig gestrekt en de een wat meer gecontroleerd dan de ander. Prachtige buikschuivers en wat mindere landingen met soms een au momentje. Leuk in zo’n uurtje is dat springer elkaar aanmoedigen en nadoen waarbij ze vaak grensverleggend bezig zijn. Ook de ouders lieten zich niet onbetuigd en deden dapper mee, ook met het van de rode mat afglijden van de planken.
Het einde van het uur werd afgesloten met het treintje: alle springer van klein naar groot achter elkaar zittend op de badrand houden elkaar dan bij de schouders vast. Aan één kant wordt de eerste springer omgeduwd zodat deze in het water valt . De rest draait vanzelf mee, en in een grote spiraal landt iedereen in het bad.
Om 10:00 uur eindigde het carnavalsspringen met een snoepje en keerde iedereen al helemaal in carnavalsstemming weer naar huis.
Omdat het zwembad tijdens carnaval is gesloten vervallen morgen alle trainingen.