Prijzen schoonspringers bij Mid West Bokaal

IMG_0150.jpeg
Den Haag, 17 maart,

Het Hofbad in Den Haag was dit weekeinde twee dagen lang het strijdtoneel voor schoonspringend Nederland. De Regio Mid West Bokaal wedstrijd bracht de topspringers bij elkaar voor mooie, spectaculaire en moeilijke sprongen. Namens SBC2000 deden vijf springsters mee. Op zaterdag beten Nikki Jansen (13 jaar) en Suzanna Feenstra (14 jaar) het spits af met de synchroon wedstrijd op de drie meter in de leeftijdsklasse 14 t/m 18 jaar. Ondanks het feit dat er in Breda geen trainingsmogelijkheden zijn voor synchroonspringen, wisten de dames de zilveren medaille te veroveren, met slechts 1,6 punt verschil (181,38 om 179,79) met nummer een. Direct hierna mocht Nikki Jansen(13 jaar) mee strijden met de volwassenen op de drie meter plank. Ook hier legde Nikki beslag op de tweede plaats, met een ruime voorsprong op nummer drie. Suzanna Feenstra en Baraa-a Yaqini mochten daarna op de een meter plank de strijd aanbinden. Baraa-a wist de vervelende vierde plaats te veroveren, terwijl Suzanna de vijfde plaats pakte.
In de laatste wedstrijd op zaterdag in haar eigen leeftijdscategorie pakte Nikki Jansen moeiteloos het goud op de drie meter, met bijna 40 punten meer dan de nummer twee.

Ook de zondag leverde een aantal mooie plaatsen en medailles op.
Bij de jongste meisjes streden naast Nikki, ook de zusjes Clarissa (12 jaar) en Frederieke (8 jaar) Henst mee in de strijd op de een meter. Na vijf sprongen stond Frederieke als jongste deelneemster op een knappe 10e plaats. Helaas wist ze dit met de volgende twee sprongen niet vast te houden. Ook zus Clarissa wist een mooie vierde plaats (na vijf sprongen) niet vast te houden. Ook hier wist Nikki met grote overmacht de gouden medaille binnen te slepen.
Hierna was het de beurt aan Baraa-a en Suzanna om op de drie meter plank de eer van SBC2000 te verdedigen. Baraa-a pakte met een derde plaats de bronzen medaille. Suzanna sloot de wedstrijd af met een mindere sprong waardoor ze een paar plaatsen daalde in het klassement.
Nikki sloot het weekend af met een spannende strijd met de volwassenen op de een meter. Hier eindigde Nikki op een mooie derde plaats, met een klein verschil op nummer twee.