Clinics nieuwe spelregels seizoen 2019-2020

Beste waterpoloƫrs,

De meesten van jullie hebben het ongetwijfeld al gehoord. Om het spel attractiever te maken en nog meer doelpunten te zien, wijzigen de spelregels komend seizoen aanzienlijk. De nieuwe spelregels zijn een tijdje geleden gepubliceerd op de KNZB website, maar voor de concrete invulling hiervan zijn meerdere interpretaties mogelijk. Voor wie de details nog niet gelezen heeft:
https://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/DownloadBestand.ashx?ID=1000047159

Om een duidelijke lijn uit te zetten en verdere invulling te geven aan de nieuwe regels binnen Nederland, komt de KNZB daarom met een aantal clinics door Nederland heen. Tijdens deze clinics worden alle spelregel wijzigingen behandeld met concrete praktijkvoorbeelden. Op die manier is straks voor iedereen duidelijk wat de daadwerkelijke praktische invulling van de regel zal zijn en hopelijk weten de scheidsrechters hierin dan 1 lijn te trekken.

Uiteraard zullen wij bij de trainingen nu en straks uitgebreid stilstaan bij de gewijzigde spelregels, maar voor een ieder die het interessant vindt om volledig op de hoogte te zijn, bestaat de mogelijkheid om 1 van deze clinics bij te wonen. Dit geldt dus niet alleen voor scheidsrechters of trainers, maar ook voor spelers en ouders.

Via onderstaande link is het mogelijk om je op te geven:
https://fd7.formdesk.com/knzb/spelregelsWP

In Brabant is hiervoor een clinic in Best. Mogelijk komt hier nog een extra clinic voor bij in Roosendaal.
Als dat zo is, dan laten we dit uiteraard ook nog weten.

Ik kan het iedereen in ieder geval aanbevelen om te gaan, mocht het uitkomen.

Een goede voorbereiding is immers het halve werk!


Met vriendelijke groet,

Polocommissie SBC2000