NK E-Jeugd

E-Team NK 2019.JPG
Zaterdag 18 mei was het eindelijk zover: het E-team van SBC2000 mocht aantreden op het NK voor E- teams in Hilversum. In totaal hadden 15 teams uit alle regio’s zich geplaatst en er werd dan ook in 3 poules van 5 gestreden. Dus 4 spannende wedstrijden moesten er zaterdag gespeeld worden en per poule gingen de beste twee door naar de finaleronde op zondag. Het E-team van SBC had al een geweldig seizoen gespeeld met klinkende cijfers: 17x winst, 1x gelijk en 2x verlies, dus het NK was de kers op een superlekkere taart.

Van spanning was geen sprake bij het team, de eerste wedstrijd (tegen WSG ESTA uit Emmen) werd goed georganiseerd gespeeld en leverde een 5-0 winst op voor SBC. De tweede wedstrijd, tegen ZVVS uit Schiedam, was een stuk lastiger. In de eerste helft was ZVVS duidelijk de baas en liep uit naar een 4-0 voorsprong. In de tweede helft toonde SBC karakter en veerkracht. De organisatie zat nu goed in elkaar en ZVVS kreeg nauwelijks nog kansen. Uiteindelijk werd het 5-0 voor ZVVS. De derde wedstrijd was tegen Aqua Novio uit Nijmegen. Het krachtsverschil tussen beide teams was te groot en ondanks dapper verzet van SBC wist Aqua Novio de foutjes van SBC hard af te straffen. Een 8-0 overwinning voor Aqua Novio was het resultaat.

Het mocht de pret allemaal niet drukken. De laatste wedstrijd was tegen De Ham uit Krommenie. Dat was weer een gelijkwaardige tegenstander maar de accu’s van de kids waren inmiddels wel een eind leeg. Een spannende wedstrijd maar wel wat pech voor SBC met schoten die de lat raakten. Daar had De Ham geen last van en zo pakte zij de winst met 3-1. Het was een geweldige ervaring voor het team en de bekroning op een fantastisch seizoen.

Ook eens ervaren hoe leuk waterpolo is? Kom een keertje vrijblijvend meetrainen! Je bent van harte welkom!