NK schoonspringen, de kroon op het werk!

Nikki, NJK 2019.jpg
In het weekend van 8 en 9 juni vond in Amersfoort het NJK schoonspringen plaats. SBC2000 nam met vier springsters deel aan acht onderdelen.
Ondanks de recente successen op de Belgische kampioenschappen, waren de Bredase deelneemsters behoorlijk gespannen. Voor een deel natuurlijk de normale, gezonde wedstrijdspanning. Maar ook het besef dat de concurrentie beschikt over betere trainingsfaciliteiten droeg bij aan de spanning. Zo namen de koppels Nikki Jansen en Suzanna Feenstra, en Nikki Jansen met Juul Bruininks deel aan de synchroonwedstrijden, terwijl het Bredase SBC2000 niet beschikt over de vereiste twee planken met een hoogte van drie meter. In de wedstrijd van Nikki met Suzanna was deze handicap dan ook terug te zien. De dames waren te zeer gefocust op synchroniteit, waardoor de sprongen minder aandacht kregen. Nikki en Juul namen in hun wedstrijd bij de dames synchroon deze les ter harte. Dit resulteerde in een mooie zilveren plaats op het hoogste Nederlandse niveau.
Minstens even indrukwekkend was de Nederlandse titel voor Nikki Jansen bij de torenwedstrijd voor de meisjes tot 14 jaar. Niet alleen omdat Nikki als enige van de meiden ook sprong van een hoogte van 7,5 meter, maar vooral omdat er voor dit olympisch onderdeel niet getraind kan worden in Breda. Naast deze twee medailles wist Nikki ook beslag te leggen op de gouden plakken op de een en op de drie meter duikplanken. Na haar Belgische titels liet Nikki hiermee zien dat ze, met de juiste trainingsfaciliteiten, de komende jaren een bepalende rol kan spelen in het Nederlandse schoonspringen.
De zilveren medaille bij het dames synchroonspringen toonde aan dat de goede prestatie van Juul Bruininks bij de Belgische kampioenschappen geen toevalstreffer was.
Met de goede prestaties van Clarrisa Henst en Suzanna Feenstra, die ook beiden waren doorgedrongen tot de finales van het Nederlandse kampioenschap schoonspringen heeft SBC2000 een goede ploeg voor de toekomst .
Met het einde van het seizoen inzicht gaan het bestuur en de trainers zich buigen over de vraag hoe de faciliteiten voor de toekomst structureel verbeterd kunnen worden. Dit is een bittere noodzaak om aansluiting te houden bij de nationale en internationale top en om sporters van dit uitzonderlijke niveau te behouden voor SBC2000 en daarmee voor Breda.